Pradinis Erasmus+ 2016-05-09/13 Virtuvėje – gamtos mokslai

2016-05-09/13 Virtuvėje – gamtos mokslai

: admin

Šiaulių Lieporių gimnazijoje vyko „Erasmus+” tarpmokyklinės partnerystės projekto ,,Gamtos mokslai virtuvėje“ tarptautinis susitikimas, kuriame dalyvavo atstovai iš šalių partnerių- Estijos, Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Slovėnijos ir Turkijos.

Viešėdami Šiauliuose, projekto dalyviai kartu su gimnazijos atstovais dalyvavo įvairiose veiklose. Šiaulių universitete svečiai klausėsi paskaitos apie kvapų sintezę ir atliko įvairius bandymus. Lieporių gimnazijos laboratorijoje tyrė lietuvių maistą- nitratų kiekį daržovėse, nustatė, ar varškė neturi krakmolo priedų ir kiek joje bei kefyre yra baltymų. Dalyviams teko ir patiems padirbėti virtuvėje-  svečiai gamino šaltibarščius ir išbandė spurgų virimo subtilybes.

Užsienio svečiai susipažino ir su Šiaulių miestu. Jie ne tik lankėsi muziejuose, bet ir Žaliūkių malūno sodyboje sužinojo visas duonos kepimo paslaptis. ,,Rūtos” šokolado muziejuje sužinojo, kaip kakavos pupelės virsta šokoladu, galėjo stebėti, kaip gaminami saldainiai, net patys jų pasigamino ir ragavo.

Susitikimo metu buvo pristatyti mokinių darbai ,,Būk draugiškas aplinkai- naudok chemines priemones taupiai“, aptarti projekto rezultatai ir numatyta, kokius dar darbus reikia atlikti, kad projektas baigtųsi sėkmingai.

Džiugu, kad projekto dalyviams mūsų gimtasis miestas Šiauliai ir gimnazija paliko malonų įspūdį- vadinasi, apie Lietuvą jie išsivežė gerą žinią.

 

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal ,,Erasmus+” KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

Rita Norkutė, Aida Šliažienė, Lieporių gimnazijos mokytojos

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku