Pradinis Nuotraukų galerija 2019.11.12 Inžinerinis šou

2019.11.12 Inžinerinis šou

: admin

Šiaulių Lieporių gimnazijoje jau šeštus metus vyksta Inžinerinis šou. Jį organizavo gimnazijos matematikos, ekonomikos, informacinių technologijų bei gamtos mokslų metodinės grupės. Šou dalyvavo Gegužių, Ragainės, ,,Rasos“, Gytarių, Dainų progimnazijų komandos. Prieš pradedant komandoms atlikinėti užduotis, Lieporių gimnazistai pademonstravo keletą įdomesnių chemijos eksperimentų ir juos paaiškino.

Moksleivių komandą sudarė šeši nariai: trys iš jų, gavę 2 popieriaus lapus ir 50 cm lipnios juostelės ir klijų gamino, dvi erdvines figūras, kurių apkrova vėliau buvo bandoma ant jų dedant svarelius. Moksleiviai, nustebusiais veidais stebėjo, kad cilindro formos erdvinė figūra atlaikė 1400 gramų apkrovą. Likusieji trys komandos nariai dėliojo tanagramas.
Suskaičiavus visus rezultatus pirmąją vietą laimėjo Ragainės progimnazijos komanda. Šis konkursas – tikrai geras būdas supažindinti moksleivius su inžinerija, pamąstyti, pabendrauti dirbant mažomis grupelėmis, kur kiekvieno grupelės nario nuomonė svarbi ir reikšminga. Taip pat tai įrodė, koks svarbus yra bendruomeniškumas. Ir kas žino, galbūt šis renginys paskatins bent vieną jame dalyvavusį moksleivį ir toliau eksperimentuoti, tyrinėti medžiagas, o gal ateityje jis ir taps garsiu inžinieriumi. Laikas parodys…

Šiaulių Lieporių gimnazijos fizikos mokytojas Remigijus Pozniakovas, biologijos mokytoja Edita Leparskienė.

 

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku