Pradinis Erasmus+ 2015-10-12/16 Gamtos mokslai virtuvėje

2015-10-12/16 Gamtos mokslai virtuvėje

: admin

Lieporių gimnazijos bendruomenė dalyvauja „Erasmus+” antrus metus vykdomo projekto programoje ,,Gamtos mokslų laboratorija virtuvėje“, kurios tikslas- skatinti gamtos mokslų mokymosi motyvaciją. Visą savaitę, kurią organizavo projektinės grupės nariai, gimnazijoje vyko įvairūs užsiėmimai. Plačiau apie patį projektą ir jo teikiamas galimybes gimnazistai sužinojo anglų kalbos pamokose. Chemijos ir fizikos pamokose buvo atliekami bandymai naudojantis patirtimi, įgyta projekto susitikimuose Rumunijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Estijoje. Žinoma, mokytojai, atlikdami bandymus ir demonstruodami juos kartu su mokiniais, naudojosi ir savo pačių sukaupta patirtimi. Per pertraukas patys gimnazistai demonstravo biologijos bandymus.

Projekte dalyvaujančios mokyklos paruošė ,,Receptų knygą“, pagal kurios rekomendacijas buvo gaminami valgiai technologijų pamokose. Gimnazistai pagamino slovėnišką obuolių pyragą (štrudelį) ir kroatiškus mėsos kukulius.

Dalyvavimas projekte suteikė galimybę pamokose integruoti net keletą dalykų- gamtos mokslus, technologijas ir užsienio kalbas, nes projekte dalyvaujantys mokytojai iš užsienio partnerių mokyklų įgijo patirties, kaip tai daroma. Labiausiai džiugu, kad prie ,,Receptų knygos“ leidybos labai aktyviai prisidėjo gimnazistai, be to, jie rengia ir projekto brošiūrą.

 

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal ,,Erasmus+” KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

Sigita Šernaitė, Lieporių gimnazijos mokytoja, projekto koordinatorė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku