Pradinis Metraštis 2015-12-11 LIEPORIŲ GIMNAZIJAI – 40 METŲ

2015-12-11 LIEPORIŲ GIMNAZIJAI – 40 METŲ

: admin
„Tarp gluosnių, tarp, liepų, tarp lauko gėlių…“ klestinti Šiaulių Lieporių gimnazija sulaukė 40-ojo jubiliejaus. Iškilmingą šventę vedė Klaipėdos dramos teatro aktorius Donatas Švirėnas, Lieporių gimnazijos XXVI laidos mokinys, kurį mokykla subrandino ir kaip aktorių, ir kaip žmogų, bei ugdymo skyriaus vedėja Reda Šteimantienė.
Pasigirdus laikrodžio tiksėjimui scenoje pasirodžiusios balerinos tarsi atgaivino prisiminimus ir susirinkusieji išvydo filmuką apie Lieporių gimnaziją, kuriame buvo galima išvysti  ir autentišką filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas pirmasis mokyklos direktorius Algimantas Miltenis, vadovavęs 24-erius metus, ir tai, kuo gyvena šiandieninė gimnazija. Mokytojo Eugenijaus ir mokinio Tautvydo daina „Laikas“ dar kartą patvirtina tiesą – laiko nesustabdysi.
Gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė pasirodė scenoje skaitydama Vytauto Mačernio eilėraštį „Aš pažinau karalių tavyje“. Ji prisiminė pirmąjį mokyklos direktorių ir pasveikino gimnazijos bendruomenę su jubiliejumi. Maloniai nustebino „Agotėlės“ šokėjai – šoko ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Gimnazijos ansamblis „Perfecto“ dovanojo muzikinį numerį „40 liepaičių“, o gimnazijos šokėjų, dainininkų bei muzikantų jungtinis ansamblis – kūrinį „Lieporiškis“.
Gimnazijos bendruomenę jubiliejaus proga sveikino garbingi svečiai: Seimo narys Alvydas Mockus, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys Edvardas Žakaris, buvęs Lieporių gimnazijos mokinys, dabar Seimo narys Valerijus Simulik,  Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė,  Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, mūsų gimnazijos kuratorė ir buvusi mokinė Edita Minkuvienė. Gimnazijoje mokosi mokiniai iš įvairių progimnazijų. Džiaugiamės šiuo gražiu  bendravimu ir bendradarbiavimu, tad šventės proga bendruomenę sveikino „Rasos“ progimnazijos direktorė Audronė Ispiryan, Gegužių progimnazijos direktorė Silvija Baranauskienė, „Romuvos“ progimnazijos bendruomenės vardu – Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Irma Rimkevičienė. Pasveikinti atvyko ir artimiausi mūsų kaimynai – „Saulėtekio“ gimnazijos Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Violeta Butkienė. Sveikino ir buvę darbuotojai, ir tėveliai, ir buvę mokiniai.
Tradiciškai šventę baigėme gimnazijos himnu kaip visos bendruomenės susitelkimo, vienybės simboliu. Tegu niekada netrūksta  juoko, dainų bei gyvybės kieme Lieporių.
Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos Rita Norkutė, Aida Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku