Pradinis Metraštis 2016-04-16 Jaunasis Šiaulių bardas mokosi Lieporių gimnazijoje

2016-04-16 Jaunasis Šiaulių bardas mokosi Lieporių gimnazijoje

: admin

Respublikinis moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mūsų dienos 2016“, skirtas maestro Vytautui Kernagiui atminti, įprasmina V. Kernagio kūrybą ir skatina domėtis šio žanro atlikėjų muzikiniu palikimu, populiarina bardų muziką, sudaro sąlygas skleistis moksleivių kūrybai ir saviraiškai. Konkurse jau kelinti metai dalyvauja Šiaulių Lieporių gimnazijos mokinys Tomas Drąsutis. Pernai už savičiausią dainą Tomas pelnė Festivalio stiliaus nominaciją. Šiemet –vieną svarbiausių nominacijų – tapo bardu.
Nė vienas Šiaulių Lieporių gimnazijoje vykstantis renginys neapsieina be Tomo Drąsučio. Tomas domisi muzika jau ne vieneri metai. Prieš šešerius metus pradėjęs groti gitara, šiandien vaikinas „valdo“ ne tik gitarą, bet ir būgnus, perkusinius instrumentus, groja ir bosine gitara. Prieš ketverius metus pradėjo ne tik groti, bet ir dainuoti. Tomas groja gimnazijos roko grupėje „IŠ ORO“. Dalyvauti konkurse jį paskatino ir muzikos paslapčių moko mokytojas Ramūnas Mikalauskas.

Konkurse T. Drąsutis atliko dvi dainas: vieną V. Kernagio „Ko nerimsti, žmogau, kaip paukštis?“ ir savo kūrybos dainą „Gyventi kitaip“. Vaikinas, pelnęs bardo titulą, apdovanotas gitara bei pakviestas groti bardų festivalyje „ Akacijų alėja“. Linkime jam sėkmės.

Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos R. Norkutė, A. Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku