Pradinis Erasmus+ 2016-04-18/22 Užsienio svečiams – apie Šiaulius ir Lietuvą

2016-04-18/22 Užsienio svečiams – apie Šiaulius ir Lietuvą

: admin

Lieporių gimnazijoje visą savaitę viešėjo „Erasmus+” projekto INCREASE partneriai iš Lenkijos, Olandijos, Austrijos, Portugalijos, Italijos mokyklų. Pirmąją dieną, po iškilmingo susitikimo su duona ir druska, projekto dalyviai aplankė klases, gimnazijos muziejų, žiūrėjo koncertą, kūrybinius ir intelektinius gebėjimus demonstravo ,,Protų mūšyje“. Ne mažiau veiklos laukė ir kitomis dienomis. Gimnazijos technologijų mokytojai gimnazistus ir svečius mokė vyti virveles senoviniu lietuvišku būdu, gaminti dekoratyvinius inkilėlius. Neišdildomą įspūdį svečiams paliko lankymasis Šiaulių išmaniojoje mokykloje, kurioje visi turėjo galimybę maketuoti ir spausdinti 3D spausdintuvu. Projekto dalyviai lankėsi Dviračių muziejuje, o daugiausia džiaugsmo buvo lankantis ,,Rūtos“ saldainių fabrike, kuriame jie ne tik išgirdo fabriko istoriją, klausėsi įdomaus pasakojimo apie šokolado kelią, bet ir ragavo įvairių rūšių šokolado, patys gamino saldainius. Svečiai ir gimnazistai lankėsi ir Šiaulių savivaldybėje. Juos priėmė vicemeras S. Tumėnas. Pokalbis buvo įdomus, o norintys galėjo ,,pasimatuoti“ vicemero kėdę.
Užsienio svečiai susipažino ne tik su Šiauliais, bet lankėsi ir Kryžių kalne, sostinėje Vilniuje, Palangoje. Tokie projektai- tai puiki galimybė kitų šalių piliečius supažindinti su savo šalimi, be to, tobulinami užsienio kalbos vartojimo įgūdžiai- projekto dalyviai gyveno gimnazistų šeimose.

 

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal ,,Erasmus+” KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

Rita Norkutė, Aida Šliažienė, Lieporių gimnazijos mokytojos

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku