Pradinis Metraštis 2015-11-11 Lieporių gimnazijoje rinkosi poezijos mylėtojai

2015-11-11 Lieporių gimnazijoje rinkosi poezijos mylėtojai

: admin

Šiaulių Lieporių gimnazijoje tęsiasi renginių ciklas, skirtas gimnazijos 40-iui paminėti. Šį kartą į poezijos ir muzikos popietę ,,Giedu dainelę, savo giesmelę“, skirtą lietuvių poetui A. Baranauskui atminti, rinkosi poetinio žodžio gerbėjai.  Sulaukta svečių ir iš Gegužių, „Rasos“, Gytarių ir „Sandoros“ progimnazijų . Renginio pradžioje kalbėjusi gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė pasidžiaugė, kad tai vienas gražiausių tradicinių renginių, sušildantis net ir pačią nejautriausią širdį niūrų lapkritį…

Renginio vedėjai susirinkusiuosius ragino bent mintimis sugrįžti į A. Baranausko klėtelę, kur po šiaudų stogu gimė didelis poezijos žodis, nepakartojamas tarsi Čiurlionio miškas, giesmių giesmė žemei, miškui, saulei, gaivalingas žmogaus ir gamtos likimo apmąstymas. Šventę pradėjo ,,Sandoros“ progimnazijos aštuntokai, atlikę literatūrinę kompoziciją pagal poeto eiles ,,Kalbom iškalbėsiu, giesmėm išgiedosiu“. Gytarių progimnazijos šeštokas Benitas skaitė ištrauką iš A. Baranausko eilėraščio ,,Dainu dainelę“. Lieporių gimnazijos abiturientai ir mokytojai S. Puzarienė bei R. Mikalauskas, atlikę poetinę kompoziciją ,,Neskubėk užaugti“, ne vieną privertė susimąstyti apie greit bėgantį laiką, užplūstančius jausmus ir norą kurti. Trečiokas Tomas atliko savo kūrybos dainą ,,Gyventi kitaip“,  jaunoji kūrėja Ieva Simonaitytė skaitė savo kūrybos eilėraštį ,,Apmąstymai“.  Dainomis dalyvius džiugino ir trečiokė solistė Karolina, ir abiturientų Sauliaus ir Ievos duetas bei abiturienčių kvartetas. Didžiulių ovacijų sulaukė gimnazistai Orestas ir Mantas: Orestas skaitė eilėraštį, o Mantas pritarė akordeonu. Poezijos ir muzikos popietę užbaigė gimnazijos direktorė S. Malinauskienė, skaičiusi V. Mačernio sonetą ,,Aš pažinau karalių tavyje“ ir skyrusi jį buvusio pirmojo gimnazijos direktoriaus Algimanto Miltenio atminimui.

,,Poezija- visų pirma- svajonė, jausmas ir muzika, meilė ir neapykanta, apmaudas ir ilgesys, nuoširdus vaiko juokas ir mąstančio žmogaus sarkazmas, verksmas su ašarom ir ašaros be ašarų… Viskas, kas žmogiška“,- sako poetas P. Širvys. Džiugu, kad šventėje dalyvauja ne tik Lieporių gimnazistai, bet ir  sulaukiama moksleivių ir jų mokytojų iš kitų mokyklų- poezija ir muzika turbūt visuomet sušildo sielą žmogaus, kuris to nori.

Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos R. Norkutė, A. Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku