Pradinis Metraštis 2015-10-26 Lieporietei – Konstitucija iš Prezidentės rankų

2015-10-26 Lieporietei – Konstitucija iš Prezidentės rankų

: admin
Jau devintus metus iš eilės Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir partneriais  DELFI ir LRT visus Lietuvos piliečius kvietė  laikyti Konstitucijos egzaminą 2015.
I Konstitucijos egzamino etape, kuris vyko ir Šiaulių Lieporių gimnazijoje, moksleiviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Atsakę į ne mažiau kaip 25 klausimus, buvo  kviečiami į II egzamino etapą. Iš viso į II etapą visoje Lietuvoje pateko 810 dalyvių. Jame dalyvavo ir trys lieporiečiai – trečiokas Dovydas Puidokas ir ketvirtokės gimnazistės Ieva Stanaitytė bei Gintautė Juciūtė.
Spalio 26 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentūroje apdovanoti Konstitucijos egzamino 2015 nugalėtojai. Tarp jų Šiaulių Lieporių gimnazijos ketvirtokė Ieva Stanaitytė. Ji III-IV klasių grupėje užėmė garbinką trečią vietą. Iš pačios Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų Ieva gavo Konstituciją su  Prezidentės parašu ir palinkėjimais bei kitų dovanų. Nugalėtojus sveikino ir Prezidentė, ir LR teisingumo ministras Juozas Bernatonis, ir egzamino rengimo  partneriai. Pasak Ievos istorijos mokytojos Nijolės Rudienės, kuri jau devynerius metus mokinius skatina dalyvauti šiame egzamine ir padeda jiems pasirengti, Ieva labai domisi Lietuvos istorija, įstatymais, yra stropi, pareiginga ir labai atkakli mergina.
Džiaugiamės, kad Lieporių gimnazijos mokiniai yra tikrai patriotiški, gerai išmano pagrindinį šalies įstatymą ir yra aktyvūs piliečiai.
Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos R. Norkutė, A.Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku