Pradinis Metraštis 2015-11-23 Lietuvos kariuomenės istorijos pamoka

2015-11-23 Lietuvos kariuomenės istorijos pamoka

: admin
etradiciškai- vyko integruota istorijos ir Lietuvos kariuomenės istorijos pamoka, kurią kartu su istorijos mokytojais vedė Darius Dirvelis, kuris yra ne tik gimnazijos dailės ir technologijų mokytojas, bet ir  KASP 6 rinktinės seržantas, turintis aštuonerių metų patirtį karinėje tarnyboje. Jis gimnazistus supažindino su Lietuvos kariuomenės istorija- kokia kariuomenė buvo Nepriklausomybės atkūrimo pradžioje ir kokios dabartinės jos galimybės. Gimnazijos fojė veikė ginklų paroda, kurią pristatė savanoriai, todėl moksleiviai galėjo iš arti apžiūrėti ir pačiupinėti Lietuvos kariuomenėje naudojamus ginklus.
Vėliau vyko šaudymo varžybos. Savo taiklumą, vadovaujami šaudymo trenerio R. Tarbūno, galėjo išbandyti Gegužių, ,,Rasos“, Ragainės progimnazijų bei Lieporių gimnazijos atstovai. Taikliausi pasirodė besantys svečiai iš ,,Rasos“ progimnazijos.
Kalbinti gimnazistai džiaugėsi galimybe iš arti pamatyti bent mažą dalelę Lietuvos kariuomenės galimybių, o kai kurie abiturientai nusprendė po gimnazijos baigimo rinktis ne studijas, bet tarnavimą kariuomenėje.
Lieporių gimnazijos mokytojos R. Norkutė, A. Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku