Pradinis Metraštis 2015-11-24 Inžinerinis šou – būsimiems išradėjams

2015-11-24 Inžinerinis šou – būsimiems išradėjams

: admin
Šiaulių Lieporių gimnazijoje vyksta įvairiausių renginių, vienas jų – Inžinerinis šou. Jį organizavo gimnazijos matematikos, ekonomikos, informacinių technologijų bei gamtos mokslų metodinės grupės.  Šou dalyvavo trys Gegužių progimnazijos, trys Ragainės progimnazijos, trys Lieporių gimnazijos komandos. Prieš pradedant komandoms atlikinėti užduotis, Lieporių gimnazistai pademonstravo keletą įdomesnių fizikos, chemijos eksperimentų ir juos paaiškino.
Moksleivių komandą sudarė šeši nariai:  trys iš jų, gavę 7 popieriaus lapus ir 50 cm lipnios juostelės,  gamino popierinį  tilto modelį, kurio stiprumas vėliau buvo bandomas ant jo dedant svarelius. Stipriausią tiltą, išlaikiusį net 1470 g, pagamino Ragainės progimnazijos komanda, pasivadinusi „Happy Team“. Jiems tik 20 g nusileido Gegužių progimnazijos komanda „Fortūna“. Tikrai įspūdingai atrodė ir 1350 g išlaikė „Klastūnyno“ komandos iš  Ragainės progimnazijos  tiltas. Likusieji trys komandos nariai gamino trasą kamuoliukui, kad kamuoliukas kuo ilgiau išliktų trasoje, taigi, lemtingas faktorius buvo laikas. Ilgiausiai kamuoliukas trasoje išbuvo 4,15 s –    Gegužių progimnazijos komanda „Šaunuoliukai“.
Suskaičiavus visus rezultatus pirmąją vietą laimėjo „Fortūna“ (Gegužių progimnazija), antrąją vietą – „Klastūnynas“ (Ragainės progimnazija) ir dvi  trečiąsias  vietas „Happy Team“ (Ragainės progimnazija) ir „Šaunuoliukai“ (Gegužių progimnazija). Lieporių gimnazistai dėl pagrindinių apdovanojimų varžybose dalyvavo svečių teisėmis.
Šis konkursas – tikrai geras būdas supažindinti moksleivius su inžinerija, pamąstyti, pabendrauti dirbant mažomis grupelėmis, kur kiekvieno grupelės nario nuomonė svarbi ir reikšminga. Taip pat tai įrodė, koks svarbus yra bendruomeniškumas. Ir kas žino, galbūt šis renginys paskatins bent vieną jame dalyvavusį moksleivį ir toliau eksperimentuoti, tyrinėti medžiagas, o gal ateityje jis ir taps garsiu inžinieriumi. Laikas parodys…
Šiaulių Lieporių gimnazijos fizikos mokytojas Remigijus Pozniakovas

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku