Pradinis Metraštis 2016-04-15 Lieporių gimnazistai- konkurso ,,Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalininkai

2016-04-15 Lieporių gimnazistai- konkurso ,,Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalininkai

: admin

Balandžio 15 d. Klaipėdoje vyko 21-ojo vyresniųjų klasių mokinių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas. Pirmą kartą toks renginys buvo organizuojamas Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laive N42 „Jotvingis“. Konkurse dalyvavo ir Lieporių gimnazijos moksleiviai Dovydas Puidokas ir Erikas Savickas.

Renginys prasidėjo Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko sveikinimu, kuris buvo perduotas iš JAV, nes ministras buvo išvykęs su oficialiu vizitu. Renginyje dalyvavo Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas Arūnas Mockus.
Kaip Dovydas ir Erikas pateko į finalą? Antrojo etapo metu jie kartu su 203 mokiniais iš įvairių Lietuvos mokyklų atsakinėjo į klausimus internetinėje erdvėje ir trisdešimt geriausiųjų įgijo teisę dalyvauti finale.

Finale mokiniai varžėsi dviem etapais. Pirmajame finalininkai buvo suskirstyti į penkias grupes po šešis narius, turėjo atsakyti į ištrauktus klausimus- taip varžėsi dėl patekimo į superfinalą. Penki geriausiai atrankiniame finalo ture pasirodę moksleiviai ir aktyviausias dalyvis iš salės keliavo į superfinalo etapą. Po įtempto ir sudėtingo finalo daugiausia taškų surinko ir geriausiai pasirodė Karolis Ramoška iš Utenos. Karolis konkurse dalyvavo jau rekordinį- ketvirtąjį kartą- ir tik pirmąjį kartą iškovojo aukščiausią laimėjimą.
Moksleiviams nereikėtų nusiminti, kad nepateko į superfinalą. Tikėkimės, kad kitais metais šiauliečiai sėkmingai įveiks antrąjį turą ir vėl galės dalyvauti finaliniame etape ir bandyti laimėti superfinale.

Finalo metu dalyviai turėjo galimybę aplankyti Karo laivų flotilėje esančius laivus, apžiūrėti juos iš vidaus.

Daugiau nuotraukų Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos facebook paskyroje >>>

 

Rita Norkutė, Aida Šliažienė, Lieporių gimnazijos mokytojos

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku