Pradinis Metraštis 2016-05-24 Pirmą kartą gimnazijos istorijoje – „Lieporių garbė“

2016-05-24 Pirmą kartą gimnazijos istorijoje – „Lieporių garbė“

: admin

Tarp juodos lentos ir baltos kreidos trupinio, tarp suolų ir didžiulių langų, tarp visagalio mokytojo žodžio ir išmintingų knygų tylos, tarp abėcėlės ir skaičių, tarp rugsėjo ir birželio išaugo didelis žodis – GARBĖ!

Šiemet pirmą kartą Lieporių gimnazijos istorijoje vyko iškilmingas renginys „Lieporių garbė“ Šventės metu buvo teikiami apdovanojimai už 2015-2016 mokslo metų nuopelnus šauniausiems Lieporių gimnazijos mokiniams. Mokiniams įteikti ženkleliai, kuriuos sukūrė ugdymo skyriaus vedėja Reda Šteimantienė. Atsiimti garbingo apdovanojimo žaliu kilimu gimnazistus lydėjo jų tėveliai. Prasminga ir tai, jog „Lieporių garbės“ nominantai pasirašė knygoje, taip įsiamžindami gimnazijos istorijoje. Garbės ženklelius įteikė gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė, kuri džiaugėsi, kad gimnazijoje labai daug mokinių, kurie garsina mokyklą ne tik akademiniais, bet ir meniniais, sportiniais pasiekimais, tad Garbė – tai pripažinimas, kad esi geriausias.

Šventėje dalyvavo Lietuvos respublikos seimo narys Arvydas Mockus, Šiaulių miesto vicemeras Stasys Tumėnas , Lieporių gimnazijos tarybos nariai, tėveliai, gimnazistai ir mokytojai. Seimo narys Arvydas Mockus įteikė „Saulėtų Lieporių“ premiją, kurią skiria gimnazija už akademinius pasiekimus, abiturientui Aleksui Legačinskui ir džiaugėsi galimybe dalyvauti tokiame iškilmingame ir unikaliame renginyje, kuris be galo prasmingas. Vicemeras Stasys Tumėnas, įteikdamas „Saulėtų Lieporių“ premiją už pasiekimus kultūrinėje veikloje Ryčiui Stasiūnui, palinkėjo, kad ir kur bebūtumėme, dirbti Lietuvai.

Renginio metu gausus būrys moksleivių buvo apdovanotas ir padėkos raštais už labai gerą mokymąsi, atstovavimą gimnazijai įvairiuose konkursuose, olimpiadose, aktyvų dalyvavimą mokyklos gyvenime, gimnazijos įvaizdžio kūrimą, sportinius pasiekimus.

Šventės metu skambėjo mokytojų E Andrulio bei R. Mikalausko atliekama daina „Laikas“, šoko ir dainavo gimnazijos mokiniai, šokį dovanojo balerinos, pasirodė abiturientai. Renginį vedė gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja Reda Šteimantienė bei abiturientas Saulius Bušininkas.
„Lieporių garbe“ tapo: I. Adukevičiūtė, T. Baliutavičius, S. Bušininkas, I. Čekanskytė, E. Dausynaitė, T. Drąsutis, J. Gascevičius, I. Grigaitė, M. Grišius, G. Juciūtė, A. Legačinskas, M. Mickutė, K. Mončauskas, G. Navickaitė, T. Pažėra, R. Petrauskas, I. Stanaitytė, R. Stasiūnas, A. Tomkevičiūtė, M. Vaičiulis, Lieporių gimnazijos tarybos narys, viena iš asociacijos „Lieporių mokyklos bendruomenė“ įkūrėjų Stasys Joneikis, gimnazijos tarybos narys, vienas aktyviausių „Proto kovų“ žaidimų turnyrų dalyvis, pažintinių išvykų iniciatorius ir organizatorius Saulius Stasiūnas.

Tegul Lieporių gimnazijos vardas kuo dažniau būna girdimas – skambus, didingas, jaunatviškas ir veržlus!

Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos R. Norkutė, A. Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Palikite komentarą

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku