Pradinis Metraštis Rugsėjo ir spalio mėnesio geriausi

Rugsėjo ir spalio mėnesio geriausi

: admin

Kiekvieną mėnesį Lieporių gimnazijoje renkami mėnesio šauniausi. Rugsėjo mėnesį šis apdovanojimas atiteko 1C klasės mokinei Odilijai Mažulauskaitei. Gimnazistė, kaip ji sako, turi didelę širdį – visą vasarą savanoriavo Kurtuvėnų žirgyne. Žirgai – jos didžioji aistra. Ir dabar Odilija padeda prižiūrėti žirgus, padeda ir Botanikos sode organizuoti renginius. Mergina turėjo kantrybės visiems savo klasės draugams numegzti apyrankes. Jai smagu dovanoti kitiems gėrį, smagu, kai žmogus šypsosi.

Spalio mėnuo gimnazijoje buvo ypatingas – mokykla, tikrąja to žodžio prasme, paskendo muzikos garsuose. Trečio aukšto foje pastatytas pianinas pertraukų metu sukvietė ir muzikantus, ir klausytojus. Mokiniai patys, niekieno neraginami gražiausiomis melodijomis džiugino širdis, atliekama muzika pripildė gimnaziją šviesos ir šilumos. Šie mokiniai – tai 1a klasės mokinės Agota Andrulytė ir Ugnė Jankauskytė, 1c klasės mokinys Gytis Steponavičius, 2a klasės gimnazistė Eglė Balniūtė ir 3d klasės gimnazistė Viltė Adomavičiūtė.

Viltė muzikuoja jau 10 metų, o sėdant prie pianino, kaip ji pati sako, visada dreba rankos. Bet muzika valdo merginos širdį ir ji ateitį planuoja sieti su muzikos pedagogika. Antrokė Eglė pasakoja, kad dar būdama maža, vaikščiodama su mama prie Dainų parko esančios muzikos mokyklos, girdėjo muziką ir ši ją užbūrė, tad paprašiusi mamos užrašyti į mokyklą. Taip drauge su muzika draugauja jau daug metų. Antroką Gytį muzika lydi jau 11 metų – iš pradžių pradėjęs dainuoti, vėliau prisėdo ir prie pianino. Mokykloje prisėdusį prie pianino jį pamatė ir groti paskatino mokyklos direktorė S. Malinauskienė. Pirmokė Agota – muzikantų šeimos atžala, todėl sako, kad šeima tikrai turėjo įtakos jos pasirinkimui dainuoti, groti. Gimnazistei muzika – gražus dalykas, ypač ji domisi liaudies muzika. Jos bendraklasė Ugnė tai pat ir groja, ir dainuoja. Mokinė lanko individualias solinio dainavimo pamokas, o be muzikos neįsivaizduoja gyvenimo.

 

Šiaulių Lieporių gimnazijos mokytojos Rita Norkutė, Aida Šliažienė

Galbūt Jus sudomins

Ši svetainė naudoja slapukus. Jie naudojami tam, kad būtų užtikrintas interneto svetainės tinkamas veikimas. Sutinku